Tallers vivencials

DONCS SÍ PERDO LA PACIÈNCIA! I SI EXPLOTO?

Avegades explotem per alguna cosa o potser anem guardant i aguantant amb la paciència per no ser desencertades i no enfadar-nos però a vegades es fa impossible i booooooom!!!, explotem!!! Veurem que la ràbia és predecible i que podem enfadar-nos sens fer mal!

AUXILI, RABIETA A LA VISTA!

Les rabietes apareixen i sovint en els adults ens causen rebuig; veure el teu fill desbordat, plorant i fins i tot donant cops o tirant coses és motiu de voler-ho parar a si o si! Moltes vegades notem que mentre intentem parar-ho nosaltres mateixos anem perdent el control i si hi ha públic (sembla que s'enceguin uns focus ben potents que van directament cap a nosaltres) i les nostres reaccions ens acaben fent sentir malament.

PROU DE DIR-ME COM HO HAIG DE FER!

Dirigit a avis i àvies que cuiden néts.
Avis que els fan sentir que no fan les coses suficientment bé segons els fills/es, gendres o nores. Provocant incomoditat, desgana, silencis, ràbia... En el taller treballarem com comunicar promovent així la comprensió, un ambient més accessible i còmode per a tots.

LÍMITS AMB RESPECTE DURANT LA INFÀNCIA I L'ADOLESCÈNCIA;

Els límits quan els posem des de la por, la ràbia... sovint l'adult, es troba al límit i sense donar temps demanem que parin, JA!.
Veurem que els límits són per cuidar i segons com i quan els posem, tots podrem estar més còmodes i evitar situacions on el respecte es perd, fomentant així una comunicació més fluida.
Versió amb infants i adolescents.

L'AUTONOMIA UNA GRAN FONT!

Infants i adolescents amb més o menys grau depenen dels adults i el que volem és que a mesura que van creixent vagin esdevenint responsables del seus actes. Trobarem des de quin punt podem acompanyar-los com a adults, ja que afortunadament cada dia hi ha oportunitats per a promoure l’autonomia i la confiança cap als fills, alumnes, etc.

ELS MEUS FILLS ES BARALLEN!

És un cicle de 3 tallers, inspirat en el llibre de Germans rivals, de Faber and Mazlish. Treballarem els enfrontaments entre germans, doncs aquests provoquen uns alts nivells d'estrès a les llars. Si posem consciència a la comunicació que fem servir els adults, aquesta pot ser una aliada perquè aprenguin a resoldres els conflictes. Promoven així la confiança i el respecte en ells mateixos i així poder sentir cobertes les necessitats legítimes de cadascú.
im

QUAN NO ESTEM EN SINTONIA AMB ELS AVIS I ENS MOLESTA

Els teus pares o sogres són qui cuiden els teus fills o potser i passen estones, però a vegades fan servir unes formes que incomoden, no m'agraden... Ho has dit de diferents maneres però continuen i es genera un ambient tens o fins i tot hi ha conflictes. En el taller treballarem com comunicar promovent així la comprensió, un ambient més accessible i còmode per a tots.

PRACTIQUEM COM RESOLDRE UN CONFLICTE QUE JA CANSA!?

Conflictes que són recurrents a casa sigui amb els fills o entre adults, els treballarem a través de 5 passes que permetin arribar a acords on totes les parts puguin està còmodes.
Aquest taller és ideal dur-lo a terme després d'haver realitzat algun altre taller dels que proposo.

SEGONS COM EM MIREU, EM VEURÉ!

Practicarem com elogiar (sortint dels automatismes) perquè les conseqüències afectin directament a la seva autoestima. Treballarem com enfortir l'autoestima.

CASTIGAR ENS AJUDA A RESOLDRE CONFLICTES?

Quan castiguem l'objectiu és que aprenguin de la conducta que no ens ha agradat. Practicarem algunes habilitats amb l'objectiu que els mateixos infants/adolescents juntament amb l'adult vagin adquirint eines perquè ells mateixos puguin resoldre's els conflictes que els van sorgint o sorgiran.

GENEREM COL·LABORACIÓ

Parar, desparar la taula, fer el llit... poden ser motiu de discussió i acaba essent esgotador. Elaborarem com acompanyar-los i no caure en la frustració.

EXPLICO I EXPLICO...PERO COM SI SENTISSIN PLOURE!

A vegades converses que a priori semblen senzilles finalitzen en discussió, t'enfadades... i acabeu sense paciència? En el taller treballarem eines per a transformar aquestes converses en més respectuoses i nutritives per a totes bandes.

COM DESETIQUETAR PER ALLIBERAR-NOS:

Les etiquetes no ens ajuden a ser lliures, ens marquen profundament, n'agafarem consciència i exercitarem com desetiquetar.

contacte